Wednesday, July 23, 2008

Hari Keluarga Darul Bayan Development

Darul Bayan Development telah mengadakan Hari Keluarga pada 20 Julai 2008 yang lepas. Program ini telah berlangsung di Rumbia Resort, Paka.

Di bawah ini saya sertakan gambar - gambar menarik sepanjang program ini.

Wednesday, July 9, 2008

Kempen Membayar Zakat

Assalamualaikum,


Kempen Jualan Saham Wakaf Pendidikan dan Kempen Membayar Zakat


Seperti tajuk di atas, pihak kami mengalu - alukan pihak yang berkenaan khususnya syarikat atau individu di negeri Terengganu untuk memberikan sumbangan berbentuk kewangan melalui 'Saham Wakaf pendidikan' mahupun dengan membayar zakat (Dikecualikan dari cukai pendapatan) kepada pihak Madrasah untuk tujuan pembiayaan para penuntut ilmu agama di sini.


Untuk sebarang urusan, sila hubungi 09-827 2577 / 09-983 4780 atau email - albayan_majalah@yahoo.com atau terus berurusan di pejabat kami di alamat Lot 852, Kg Pinang Merah, 23100 Paka DUNGUN Terengganu Darul Iman.
Sabda Nabi Muhammad SAW;


Barangsiapa wajib atasnya zakat maka tiada memberi ia akan dia bagi mustahaqnya (yang lebih berhak) maka nerakalah baginya. AL-HADITHMonday, July 7, 2008

Koleksi Foto Pelajar Pondok & Tahfiz Pinang Merah

Assalamualaikum. Kali ni saya masukkan sedikit foto para pelajar Madrasah Tarbiyyah Islamiyyah Darul Bayan (Pondok & Ma'ahad Tahfiz Pinang Merah).
Saturday, July 5, 2008

Koleksi Foto Perkhemahan (Chemerong 2008)

Assalamualaikum. Seperti yang dijanjikan saya masukkan sedikit foto sepanjang program perkhemahan yang bertempat di Hutan Lipur Chemerong, Dungun pada 11hb & 12hb Mei 2008. Tentang foto perlawanan bolasepak baru - baru ni tak dapat dimasukkan kerana dengan sedikit kecuaian, segala imej dalam kamera yang berkenaan telah terpadam kesemuanya.

Okelah, di bawah ini saya paparkan sedikit foto untuk tatapan semua.