Thursday, December 27, 2007

Foto - foto sepanjang Program Pra Pondok

Assalamualaikum buat teman - teman semua. Seperti yang dijanjikan, pada entry kali ini, kami paparkan sedikit foto dari koleksi kami selama program Pra - Pondok 07 berlangsung.


Antara 'Lagu Rasmi' dalam Kem Pra-Pondok 


Saturday, December 22, 2007

Kemaskini Disember 2007

Assalamualaikum buat teman - teman semua. Kali ni saya cuma nak update tentang apa yang berlangsung di Madrasah Darul Bayan semenjak dua menjak ni.17 NOV 2007 hingga 17 DEC 2007

Program 'Pra Pondok' berlangsung. Para peserta program terdiri dari yang berumur 8 tahun sehingga 16 tahun dari pelusuk negara.

Program ini pertama kali dijalankan oleh pihak madrasah. Kiranya ini satu permulaan dan insya-Allah akan diadakan lagi untuk tahun - tahun hadapan.

Antara pengisian dalam program ini ialah seperti kursus 'smart solat', pengurusan jenazah, program motivasi, kembara malam, dan banyak lagi modul yang diterapkan sepanjang sebulan mereka (peserta pra pondok) di sini.nota: Koleksi foto peserta pra pondok akan dimasukkan dalam entry yang akan datang. Insya-allah.

8 NOV 2007 - 17 DEC 2007

Program 'Pra Tahfiz' berlangsung. Program ini telah saban tahun dijalankan, kiranya perjalanna program lebih teratur jika hendak dibandingkan dengan program 'Pra Pondok' yang berlangsung selama sebulan.

 


Sekian dulu buat waktu ini. Salam...